Posibilele măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență în România

 Posibilele măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență în România

INSP a anunțat sâmbătă propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență.

Documentul cu setul de măsuri, lansate în transparență decizională, poate fi descărcat de la finalul știrii.

În document sunt incluse măsuri ce vor fi aplicate din 15 mai, ziua în care România iese din starea de urgență și trece la starea de alertă.

Măsurie vizează o gamă largă de activități, precum cea a cabinetelor stomatologice, pregătirea elevilor din clasele terminale pentru evaluările naționale, a bisericilor sau a birourilor.

Ministrul de Interne Marcel Vela anunțase vineri seară că măsurile vor fi anunțate în termen de 24 de ore.

Vela a spus că nu este nevoie ca Parlamentul să îşi dea acceptul pe aceasă decizie, ci măsurile vor fi votate în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, autoritățile au anunțat și regulile de funcţionare a saloanelor de înfrumuseţare şi frizeriilor, precum și a cabinetelor stomatologice și bisericilor, după ieşirea din starea de urgenţă.

Măsuri speciale au fost anunțate și pentru transportul în comun și munca în birouri deschise.

Pentru elevii din clasele terminale au fost puse în discuție măsuri pentru organizarea orelor de pregătire și pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Cum puteţi trimite propuneri de modificare a regulilor

Institutul National de Sănătate Publică a postat sâmbătă în transparență decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență.

Toate observațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro

Sursa: Bianca Pavaluca

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/posibilele-masuri-de-relaxare-care-vor-fi-aplicate-dupa-ridicarea-starii-de-urgenta-in-romania.html