Avertisment dur după ultimul bilanț care arată scăderea numărului de infectări: Să nu privim cifrele cu optimism!

 Avertisment dur după ultimul bilanț care arată scăderea numărului de infectări: Să nu privim cifrele cu optimism!

În ultimele 24 de ore au fost raportate 155 de cazuri noi de infectare, bilanțul arătând un trend descendent. Este o imagine pozitivă, dar cifrele nu trebuie privite cu optimism, a atras atenția la Digi24 Radu Țincu, medic primar de terapie intensivă la Spitalul de Urgență Floreasca.
„Este o imagine pozitivă, dar populația nu trebuie să o privească drept o lipsă de periculozitate a pandemiei.”, a explicat Radu Țincu.
Am înregistrat această scădere a infectărilor pentru că am respectat măsuri severe 2 luni care și-au dovedit eficiența, a spus medicul.”Nu trebuie privite datele cu optimism, dimpotrivă, acest număr trebuie să ne motiveze să respectăm regulile.

În lipsa unui vaccin sau a unui tratament soluția e să respectăm aceste reguli care nu sunt atât de dificil de respectat.”, a spus Țincu.Potrivit medicului, în continuare trebuie acordată atenție sporită grupelor vulnerabile, iar oamenii trebuie să fie ponderați, întrucât nimeni nu știe cum va răspunde pandemia când măsurile se relaxează, acesta fiind și motivul pentru care ele se impun etapizat.

„În mod clar vom avea o creștere a numărului de cazuri, problema e ca ea să nu fie foarte rapidă. Dacă se va întâmpla așa, în mod clar trebuie luate măsuri restrictive.Oamenii trebuie să se miște liber, dar cu responsabilitate”, a conchis medicul.

 

sursa: digi24.ro