Moș Petru s-a vindecat de coronavirus la 92 de ani: „Aveam friguri, eram în stare să mă bag în sobă”

 Moș Petru s-a vindecat de coronavirus la 92 de ani: „Aveam friguri, eram în stare să mă bag în sobă”

Un bătrân de 92 de ani din comuna Văculești, județul Botoșani, infectat cu noul coronavirus și internat la spitalul județean „Mavromati” a fost declarat vindecat și chiar externat.

  • Petru Alexii și-a sărbătorit ziua de naștere pe patul de spital.
  • După ce a învins boala, bătrânul vrea să se refacă pentru a putea munci din nou în grădină.

Soții Petru și Maria Alexii, doi bătrâni în vârstă de 92 şi respectiv 84 de ani, dar și fiica acestora, au reuşit să câștige lupta cu noul coronavirus, după ce au stat internaţi câteva săpătmâni bune în spital.

Cei trei s-ar fi infectat la finalul lunii martie, după ce Maria, soţia bărbatului, a fost internată în Spitalul Judeţean Suceava. La două zile după ce femeia s-a întors acasă, soţul său a început să se simtă rău.

„M-au luat frigurile, eram în stare să mă bag în sobă. I-am spus soției să sune la salvare că mă pierd, mă duc…”, își amintește bunicul Petru.

Bătrânul a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Dorohoi, însă medicii de acolo au decis să îl transfere la spitalul județean „Mavromati”, unde a rămas internat după ce testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

La scurt timp, în salonul lui Petru au ajuns și soția și fiica acestuia, confirmate și ele cu Covid-19. Din fericire, tratamentul a funcționat pentru toți trei, astfel că întreaga familie a fost declarată vindecată și externată.

sursa observatornews.ro