Mihaela Bilic desfiinţează micii şi sarmalele româneşti: De ce să eviţi carnea tocată!

 Mihaela Bilic desfiinţează micii şi sarmalele româneşti: De ce să eviţi carnea tocată!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre carnea tocată și motivul pentru care ar trebui să o evităm, indiferent de moment

Mihaela Bilic nu recomandă carnea tocată, deşi micii şi sarmalele fac parte din meniul tradiţional românesc.

„Când vine vorba de carne, alegeți varianta NEtocată. Festival la mal de mare cu muzică și mâncare.

Ce variantă poți să alegi? Burgeri, șaorma sau pizza, adică pâine cu carne și legume… nimic rău până aici. Și, ca o iubitoare de porc ce sunt, m-am oprit la sandvișul “pulled pork”.

După capul meu, asta însemna carne de porc gătită îndelungat, curățită de pe oase și apoi mărunțită. Un singur element n-am luat în calcul și el face toată diferența: sosul.

Care este problema cu sosurile
Urmărind cum este pregătită carnea pentru umplutură, am fost uimită să văd că în ea să pun nu doar condimente, ci și un sos brun, cu siguranță delicios.

Dacă, până acum, la șaorma și burger știam să cer varianta fără sos, la porcul mărunțit nu m-am gândit că e cazul. Care e beleaua cu sosurile? În primul rând conțin grăsime și mult zahăr, care dublează numărul de calorii din carne.

Integral pe estisanatos