Medici români merg în Republica Moldova pentru a lupta împotriva COVID-19

 Medici români merg în Republica Moldova pentru a lupta împotriva COVID-19

O echipă de medici și personal medical va pleca în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo în lupta împotriva coronavirusului, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Autoritățile din România vor trimite de asemenea echipamente de protecție pentru medici și medicamente.

 

În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova – va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie”, a spus astăzi Iohannis, într-o declarație de presă.În Republica Moldova au fost confirmate până acum 3,408 de cazuri de coronavirus și au fost înregistrate 101 de decese.

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/medici-romani-merg-in-republica-moldova-pentru-a-lupta-impotriva-covid-19-1298319