O banala planta, leac pentru bolnavii de coronavirus. Mana Maicii Domnului, studiata de chinezi

 O banala planta, leac pentru bolnavii de coronavirus. Mana Maicii Domnului, studiata de chinezi

Decoctul de caprifoi, leac pentru coronavirus, se arata intr-un studiu realizat de cercetatori chinezi. Mana Maicii Domnului este o planta care creste si in Romania.

Un studiu realizat de cercetatori chinezi arata ca decoctul de Caprifoi sau Mana Maicii Domnului, cum i se spune in popor ar putea fi util in grabirea vindecarii dupa infectarea cu coronavirus.

Cercetatorii ii indeamna pe oamenii de stiinta sa continue studiile asupra acestei plante cu proprietati curative.

Caprifoiul, planta studiata de cercetatori pentru proprietatile ei benefice in lupta cu Covid-19

O molecula de microRNA, denumita MIR2911, prezenta in decoctul de caprifoi (HD), inhiba replicarea SARS-CoV-2 si accelereaza conversia negativa a pacientilor infectati,

constituind astfel o strategie terapeutica practica si fiabila pentru tratarea Covid-19, scrie BioNews Central.

Studiul realizat de Universitatea Nenjing si un spital din acest oras, in colaborare cu Institutul de Virologie Wyhan, sub conducerea lui Chen-Yu Zhang, a constatat

ca particulele MIR2911, din clasa microRNA (nucleotide ARN necodate), prezente in decoctul de caprifoi, vizeaza direct genele Covid-19 si inhiba replicarea lor virala, relateaza stirilekanald.ro

Citeste si: Tragedie fara margini intr-o familie din Arges! Mama si fiica de 21 de ani au murit de COVID-19, iar tatal este infectat! Iata povestea cutremuratoare a unei familii, distruse de coronavirus si vid legislativ!

Am vrut sa oferim informatii cu adevarat utile pentru a ajuta la oprirea pandemiei in cea mai intunecata perioada”, a declarat Chen-Yu Zhang.

Scopul acestui studiu este de a demonstra ca MIR2911 din decoctul cu caprifoi inhiba suficient replicarea SARS-CoV-2.

Pe de alta parte, in studiul intitulat „Scaderea absorbtiei HD-MIR2911 la subiectii umani cu polimorfismul SIDT1 nu reuseste sa inhibe replicarea SARS-CoV-2”,

am aratat ca MIR2911 sintetic, celular-exosomal MIR2911 si sero-exosomal MIR2911, a inhibat direct proteina SARS-CoV-2 si replicarea acesteia.

Prin urmare, propunem medicilor si oamenilor de stiinta din intreaga lume sa efectueze teste clinice cu MIR2911 din decoctul de caprifoi pentru a ajuta la tratarea infectiei cu SARS-CoV-2”, a adaugat Zhang.

Sursa: KanalD.ro