Daca vrei sa ai rezultate cu adevarat spectaculoase, renunta complet la dulciuri, la produse de patiserie, la fast-food, la prajeli, la alimente bogate in grasimi.

Patrunjelul este bogat in proteine, vitaminele C si K, betacaroten, uleiuri esentiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol.

Dintre nenumaratele beneficii pe care consumul de patrunjel le aduce organismului, le amintim pe urmatoarele: elimina toxinele din organism, trateaza afectiunile inimii, regleaza nivelurile hormonale, calmeaza durerile in reumatism si guta.

Citeste si: Dieta cu avocado. Slabeste in mod sanatos pana la 5 kilograme in 2 saptamani

Cum prepari ceaiul de patrunjel

Intr-un litru de apa care fierbe, adauga 5 linguri de patrunjel tocat. Lasa-l sa mai fiarba cateva minute, apoi da la o parte recipientul de pe foc si mai lasa ceaiul sa se infuzeze timp de 20 de minute. Dupa scurgerea timpului, strecoara ceaiul si bea o cana din el. Restul lasa-l sa se raceasca complet. Il poti bea caldut sau rece, dupa preferinte. La nevoie, indulceste-l cu o lingurita de miere. Desi ideal ar fi sa nu o faci daca il poti bea ca atare.

Consuma-l de-a lungul unei zile. Insa evita sa o faci seara tarziu pentru a nu exista riscul de a te trezi sa mergi la baie. Ideal ar fi sa-l distribui in felul urmator: o ceasca dimineata pe stomacul gol, una dupa-amiaza si una cu trei-patru ore inaine de culcare.

Integral pe RomâniaTV.ro