Alertă meteo! Care sunt zonele unde va ninge viscolit

 Alertă meteo! Care sunt zonele unde va ninge viscolit

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), astăzi, 8 decembrie, vremea se va fi și mai rece. Specialiștii anunță că temperaturile vor fi în scădere în comparație cu zilele anterioare.

Vremea, azi 8 decembrie 2020

În Moldova și local în Muntenia, precipitațiile vor fi mixte, iar în restul țării cerul va fi predominant noros și pot să apară ploi.

Potrivit ANM, în zonele de munte vor predomina ninsorile, mai ales în Carpații Meridionali și Carpații Orientali, unde se va depune un strat consistent de zăpadă.

Condițiile de polei se mențin, mai ales în partea de sud-est, sud-vest și la munte. Valorile maxime vor fi cuprinse între -3 și 8-9 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -6 și 4 grade Celsius.

Ninsori și vânt puternic în unele zone din țară

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei, în intervalul 7 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie,

ora 10:00, în Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, dar și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură. În intervalul menționat, în aceste zone va ninge și se va depune strat de zăpadă.

În special în Oltenia și sud-vestul Munteniei, zăpada va depăși pe arii restrânse 8-10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15-20 cm. Cu precădere la începutul intervalului menționat, vântul va avea

intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem şi la munte şi 45 – 55 km/h în regiunile sudice şi sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaţilor Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

Ninsori slabe cantitativ vor fi în Moldova şi Transilvania, iar în restul țării precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă.

Integral pe StirileKanalD