Când va ninge în 2021. Vești surprinzătoare de la meteorologii ANM

 Când va ninge în 2021. Vești surprinzătoare de la meteorologii ANM

Când va ninge în 2021 – aceasta este întrebarea pe care și-o pun tot mai mulți români la începutul noului an,

în condițiile în care vremea pare să treacă printr-un fenomen atipic de încălzire puternică în cele mai multe regiuni din România.

Când va ninge în 2021. Dacă la munte nu sunt probleme cu zăpada în acest moment, cel mai înalt strat de zăpadă fiind în prezent de 80 cm, în zona Bâlea Lac, românii așteaptă să vină ninsorile și în zonele mai joase.

Când va ninge în 2021. Am avut parte de un Crăciun uscat, iar vremea de Revelion și în primele zile din ianuarie este în plin proces de încălzire, cu maxime de primăvară: 15-16 grade. Șansele să vedem zăpadă prea curând sunt extrem de mici, cu excepția altitudinilr mari, spun meteorologii.

Citeste si: VIDEO – Românii își petrec vacanța de iarnă într-o aglomerație cruntă

Când va ninge în 2021. Șanse mici de ninsori până la sfârșitul lui ianuarie

O masă de aer cald, care a pătruns în România prin sud, a adus temperaturi neobișnuite de 12, chiar 15 grade Celsius, în condițiile în care ziua temperaturile ar trebui să fie mai aproape de zero grade Celsius.

Când va ninge în 2021. „Pe parcursul săptămânii viitoare discutăm de ninsori la altitudini de peste 1.700 de metri și în restul țării de ploaie. La începutul săptămânii viitoare, în partea sudică a țării vor fi cantități semnificative de precipitații, iar la peste 1.700 de metri, unde vor fi ninsori, discutăm și de rafale ce vor putea depăși 80 – 90 km pe oră”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM.

Citeste si: Cum va fi vremea in ianuarie? Anunțul meteorologilor

Potrivit oficialului ANM, fiecare săptămână începând din 4 ianuarie până la 1 februarie, cea de-a doua lună din această iarnă, păstrează la acest moment semnalul unor valori de temperaturi ridicate în toate regiunile.

Când va ninge în 2021. Este foarte posibil să nu vedem zăpadă în zonele joase de relief până la finalul lunii ianuarie.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni: temperaturi mult peste normalul perioadei și ploi în cantități excedentare.

Integral pe StirileKanalD