Alertă meteo ANM. Ninsori puternice în 10 județe. Vezi HARTA

 Alertă meteo ANM. Ninsori puternice în 10 județe. Vezi HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de ninsori

însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până joi dimineaţa în zonele montane din zece judeţe.

Cod galben ANM. Conform meteorologilor, în intervalul 6 ianuarie, ora 18:00 – 7 ianuarie, ora 10:00, în Munţii Banatului şi în Carpaţii

Meridionali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, îndeosebi la altitudini de peste 1.400 de metri.

Judeţele vizate de Codul galben sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 06 ianuarie, ora 14:00 – 09 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului;
Zone afectate: conform textului.

Cod galben ANM. Potrivit ANM, în intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Cod galben ANM. Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

Cod galben ANM. La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h. Notă: Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

cod galben
În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m

Cod Galben de ninsori și viscol în zonele montane

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate:06 ianuarie, ora 18:00 – 07 ianuarie, ora 10:00
Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

Cod galben ANM. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității.

Sursa: StirileKanalD