Iarna își intră în drepturi în sudul României: Cum va fi vremea în următoarele zile

 Iarna își intră în drepturi în sudul României: Cum va fi vremea în următoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis două alerte meteo în cursul dimineții duminică, 10 ianuarie.

Iarna își intră în drepturi în România – una dintre alertele vizează întreaga țara, iar cealaltă este un cod galben care vizează județele din sudul țării.

Cod galben pentru sudul țării: Mai multe județe vizate

„În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”, informează ANM.

Informarea este valabilă de pe 10 ianuarie, ora 18:00 până pe 11 ianuarie, ora 14:00. De asemenea, fenomele vizate sunt: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului.

Alertă valabilă în toată țara!

Informarea valabilă pentru întreaga țară este valabilă 10 ianuarie, ora 10:00 până pe 13 ianuarie, ora 10:00. Fenomele vizate sunt precipitațiile mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ și poleiul.

Integral pe gândul.ro