Avertizare meteo! Ger cumplit în toată țara, temperaturi până la minus 22 de grade

 Avertizare meteo! Ger cumplit în toată țara, temperaturi până la minus 22 de grade

Conform Administrației Naționale de Meteorologie la Miercurea Ciuc sunt minus 22 de grade duminică dimineață, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri.

În intervalul 16-20 ianuarie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ger, valabilă în toată România.

Unele regiuni ale țării vor avea parte de cele mai geroase zile și nopți, însă vremea rece predomină toată țară.

Staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, minus 23 de grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată în țară, în această perioadă.

Este ger și la Joseni, cu minus 21 de grade și la Târgu Secuiesc, cu minus 20 de grade.

Meteorologii anunță ger în toată țara, iar temperaturile vor fi foarte scăzute până la -22 de grade

„Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade”, se arată în informarea ANM.

Duminică, 17 ianuarie 2021, temperaturile minime vor fi între – 12°C și -16°C, iar cele maxime vor ajunge la -3 grade, fiind unele negative. Ne vom confrunta și cu ghețușul, care apare din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Alte temperaturi scăzute înregistrate duminică dimineaţă sunt minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, și tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focșani la minus 13 grade.

Integral pe stirilekanald.ro