Prognoza meteo 18 martie. Ninsoare abundentă şi viscol în jumătate de ţară, ploi în rest

 Prognoza meteo 18 martie. Ninsoare abundentă şi viscol în jumătate de ţară, ploi în rest

Vremea se răceşte semnificativ în toată ţara. La munte va continua să ningă și se va depune strat nou de zăpadă.

Va ninge şi în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei. În rest vor fi mai ales ploi.

Prognoza meteo 18 martie. La noapte, vremea va fi închisă. La munte va continua să ningă, chiar abundent în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde creșterea stratului de zăpadă va fi semnificativă.

În restul zonei montane, precum și în vestul și nordul Moldovei și local în Transilvania vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă care urmează să se mai depună va fi consistent.

În Dobrogea, local în Banat, în Crișana și izolat în restul teritoriului vor predomina ploile, în general slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări la munte, cu precădere la altitudini de peste 1500 m, în masivele sudice, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea redusă.

Intensificări ale vântului vor mai fi, pe arii restrânse și în zonele mai joase de relief, dar la cote mult mai reduse, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 4 grade.

Prognoza meteo 18 martie. La noapte, în București, vremea va fi închisă și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 2…3 grade, potrivit ANM.

Integral pe RomâniaTV.net