Vremea intoarce foaia. Ninsorile lovesc Romania. Meteorologii anunta cod galben

 Vremea intoarce foaia. Ninsorile lovesc Romania. Meteorologii anunta cod galben

Vremea intoarce foaia. Meteorologii ANM au emis un cod galben de ninsori si viscol in zonele inalte din 18 judete, pana luni dimineata.

ANM a emis o atentionare de Cod galben de ninsori, valabila de sambata dupa-amiaza pana luni dimineata in zonele inalte din 18 judete, si a actualizat informarea de ploi, vant si vreme rece, care vizeaza majoritatea regiunilor.

Potrivit specialistilor, in intervalul 3 aprilie, ora 18:00 – 5 aprilie, ora 10:00, va fi in vigoare un Cod galben de vreme rea in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, unde la altitudini in general de peste 1.500 de metri va ninge, local moderat cantitativ.

De asemenea, vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, ninsoarea va fi viscolita, zapada spulberata si vizibilitatea redusa sub 100 de metri.

Judetele vizate de atentionarea Cod galben:

Alba, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Valcea si Vrancea.

Totodata, in perioada 2 aprilie, ora 13:00 – 5 aprilie, ora 10:00, va fi valabila o informare de ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferica, intensificari ale vantului si racire accentuata a vremii in cea mai mare parte a tarii.

In acest interval, vor fi mai ales averse, iar in sudul si sud-estul tarii in dupa-amiaza si in seara zilei de vineri (2 aprilie) vor fi insotite de frecvente descarcari electrice si izolat va cadea grindina. Temporar, prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 – 25 l/mp, mai ales in sud, sud-est, centru si in zona montana.

Integral pe stirilezilei.biz