Prognoza METEO pentru urmatoarele zile

 Prognoza METEO pentru urmatoarele zile

Meteorologii anunta ca vremea se mentine foarte calduroasa si in urmatoarele zile.

In unele zone disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatura-umezeala (ITU) care va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Totodata, ANM transmite ca trebuie sa ne asteptam si la ploi insotite de descarcari electrice, vijelii si grindina.

Luni vom avea parte de averse cu caracter torential, cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 15…25 l/mp si vor fi conditii de grindina.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori in vestul Olteniei, iar cele minime in general intre 11 si 21 de grade.

Dupa-amiaza si seara vor fi innorari temporare, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, local in zonele de deal si de munte, in centru, in sud si izolat in rest.

PROGNOZA METEO MARTI.

Vremea va deveni calduroasa in majoritatea regiunilor, iar in mare parte din vestul si sud-vestul tarii va fi canicula. In Crisana, Banat, Oltenia,

Muntenia si local in Dobrogea, sudul Moldovei si vestul Transilvaniei, disconfortul termic va creste, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales dupa-amiaza si seara, local la deal, la munte si izolat in restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 27 si 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 grade in estul Transilvaniei si 24…25 de grade in Dealurile de Vest.

Integral pe major24news.ro