Alertă ANM! Vreme la extreme în România: cod galben de căldură și furtuni

 Alertă ANM! Vreme la extreme în România: cod galben de căldură și furtuni

Vremea este extrem de schimbătoare în România.

Din acest weekend, țara s-a împărțit în două atunci când vine vorba despre temperaturi și alte fenomene.

Astfel, meteorologii anunță că această atmosferă va persista în țara noastră. Mai exact, au fost emise coduri galbene de căldură și furtuni puternice.

Vreme ciudată în România

România trece printr-o perioadă în care vremea este foarte dificilă. Temperaturile sunt extrem de ridicate și canicula parcă nu

vrea să mai dispară din țara noastră, pentru că de aproape o lună, termometrele indică peste 40 de grade în mai multe zone din țară.

În ultima perioadă au fost emise tot mai multe avertizări de vreme extrem de călduroasă. Acum, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)

a emis o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic în 24 de judeţe, total sau parţial, inclusiv în Municipiul Bucureşti, valabilă duminică şi luni.

Meteorologii anunță că acest weekend și următoarele zile vor fi exagerat de călduroase.

Astfel, va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, lucru care se întâmplă destul de des în ultima perioadă.

ANM avertizează că a emis un Cod galben de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată în 11 judeţe, unele afectate total, iar altele parţial. Atenționarea este valabilă în perioada 18 iulie, ora 15:00 – 19 iulie, ora 6:00, în zona Carpaţilor Orientali, nordul Moldovei, apoi şi în Banat şi local în Oltenia

Judeţele avertizate total de meteorologi sunt: Suceava, Botoşani, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, iar parţial, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Harghita. Există posibilitatea ca aceste avertizări să se extindă.

Sursa: fresh24.ro

Enable Notifications    OK No thanks