Prognoză meteo 26 iulie – 8 august 2021. Caniculă în toată ţara. Românii trebuie să aibă mare grijă!

 Prognoză meteo 26 iulie – 8 august 2021. Caniculă în toată ţara. Românii trebuie să aibă mare grijă!

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale

Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Prognoză meteo 26 iulie – 8 august 2021.  Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a.

ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT
Vremea va fi caniculară în perioada 26 – 31 iulie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 39 de grade, iar minimele vor fi în jur de 20 de grade. Ulterior sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 30…33 de grade și minime, în general, de 16…18 grade.

În prima săptămână de prognoza doar izolat vor fi posibile averse. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 1 – 3 august, dar și spre finalul intervalului (6 și 7 august).

CRIŞANA
Vremea va fi caniculară în perioada 26 – 31 iulie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele vor fi de 19…20 de grade. După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, la nivelul regiunii până la finalul intervalului de

prognoză vor fi maxime, în general, de 30…32 de grade și minime în medie de 16…17 grade. Averse pe arii mai extinse se întrevăd după 1 august. Până atunci instabilitatea se vamanifesta mai ales în zonele submontane, dar numai izolat se vor semnala averse.

Prognoză meteo TRANSILVANIA
Vremea se va încălzi, astfel că, în intervalul 27 – 31 iulie local va fi caniculă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 34 de grade și minime în creștere de la 14…15 grade în prima zi, până la o medie de 17…18 grade.

După 1 august este prognozată o scădere treptată a temperaturii aerului, până la valori maxime de 29…30 de grade și minime ce vor reveni la o
medie de 14 grade.

Averse sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1 – 4 august, când vor fi și cantități de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul după-amiezelor, în special în zonele submontane.

MARAMUREŞ
Vremea va fi călduroasă în perioada 26 – 31 iulie, local caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 33 și 35 de grade, iar în timpul nopților vor fi minime în jur de 18 grade.

Spre finalul săptămânii se va produce o răcorire a vremii, astfel că, pentru începutul lunii august, este prognozată o media regională a temperaturilor maxime de 28…29 de grade și minime, în general, de 14…15 grade.

Integral pe rromaniat.net