Canicula continuă! Cod portocaliu de căldură

 Canicula continuă! Cod portocaliu de căldură

Toată România se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate în ultima perioadă.

Luna iulie a fost caniculară și specialiștii spun că este cea mai călduroasă din istorie. Se pare că temperaturile extrem de ridicate persistă în țara noastră și specialiștii au emis un nou cod portocaliu de caniculă.

Codul portocaliu de căldură persistă

Meteorologii anunţă că valul de căldură continuă şi la începutul lunii august. Chiar dacă prognoza cu temperaturi ridicate era

valabilă doar penteu iulie, se pare că luna iulie ne găsește în aceeași atmosferă. Până duminică seară a fost prelungită avertizarea de vreme extrem de călduroasă, deși meteorologii spuneau că duminică scăpăm de caniculă.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat că alerta s-a prelungit. Meteorologii anunță disconfort termic accentuat, temperaturi de peste 40 de grade la umbră și depășirea pragului de 80 de unități al indicelui de temperatură-umezeală. La soare, temperaturile pot fi chiar și cu 10 grade celsius mai mari.

Zonele vizate de cod portocaliu
Meteorologii anunță că, începând de astăzi, de la ora 13:00 și până luni seară, intră în vigoare un cod portocaliu de caniculă ce vizează următoarele județe: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, sudul județului Caraș-Severin și Minicipiul București.

În aceste zone vor fi înregistrate temperaturi cuprinse între 37 și 40 de grade Celsius și minime ce nu vor coborî sub 20 de grade pe timpul nopții. Nopțile vor fi caniculare și greu de suportat, așa cum continuă să fie deja de zile bune.

”Rămânem pe codul portocaliu până luni seara, când vorbim pentru cele 7 judeţe din partea de sud, sud-vest a ţării, inclusiv Capitala, la temperaturi situate în jurul valorilor de 38 -40 de grade Celsius.

La această oră înregistrăm 39 de grade Celsius la Calafat, 37 la 7 staţii meteorologice din partea de sud a ţării şi sud-vest: Băileşti, Bechet, Turnu Măgurele, Zimnicea, Drobeta Turnu Severin, Băile Herculane; 35 de grade

Celsius la Bucureşti-Filaret, însă temperatura resimțită se înregistrează între 40 până la 43 de grade Celsius”, a mărturisit Elena Mateescu, director ANM.

Integral pe ominune.me