Noi alerte meteo de la ANM pentru următoarele două zile: caniculă în sud, furtuni puternice în mai multe judeţe

 Noi alerte meteo de la ANM pentru următoarele două zile: caniculă în sud, furtuni puternice în mai multe judeţe

Meteorologii ANM au emis noi alerte meteo de caniculă şi furtuni puternice pentru următoarele două zile.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă încă două zile de caniculă în România.

Meteorologii ANM au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de disconfort termic ridicat pentru zilele de 4, 5 august.

„În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor

situa între 32 și 36 de grade, iar joi (5 august) între 34 și 39 de grade. Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade”, a transmis ANM.

După caniculă, vin şi furtunile. A fost emisă şi o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00.

„În intervalul menționat, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale

vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.
Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului”, a anunţat ANM.

De asemenea, a fost emisă INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru 05 august, ora 12:00 – 07 august, ora 10:00 de instabilitate atmosferică accentuată.

„În intervalul menționat, începând dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torențiale,

frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, a mai transmis ANM.

Integral pe romaniatv.net