Cod portocaliu de vijelii și grindină de dimensiuni mari. Meteorologii au schimbat prognoza pentru luna august

 Cod portocaliu de vijelii și grindină de dimensiuni mari. Meteorologii au schimbat prognoza pentru luna august

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale.

Este afectată cea mai mare parte a țării. Codul portocaliu intră în vigoare joi,

5 august, la ora 12.00 și expiră vineri, 6 august, la ora 06.00.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale

de peste 80-100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe alocuri 40-60 l/mp.

Prognoza meteo pentru luna august 2021. Se pare că vom scăpa de temperaturile de foc, dar nu și de fenomenele extreme. În locul caniculei vom avea parte de instabilitate termică accentuată, ploi, vijelii și grindină. Vin furtunile în toată țară!

Furtunile iau locul caniculei
După valul de căldură cu care ne-am confruntat în ultima lună, se pare că vin furtunile. Canicula nu-și va mai face simțită prezența la fel ca în iulie 2021, dar vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată, ploi, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Vin furtunile în toată țară, a declarat climatologul Roxana Bojariu la Digi24. Potrivit acesteia, în luna august, nu vom mai avea valuri de căldură atât de puternice cum au fost în iulie 2021.

Cu alte cuvinte, până aici cu temperaturile de foc. În locul lor vor veni vijeliile.

Joi, 5 august, este ultima zi de caniculă, urmând ca apoi să înceapă fenomenele de instabilitate atmosferică în toată țara

Există o informare care ne spune că până sâmbătă dimineață întraga țară va fi sub aceste instabilități și vom avea iarăși vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice, episoade de grindină, intensificări de vânt. Așa că, dacă scăpăm în sud de caniculă, vin furtunile – în toată țara vin furtunile, a declarat climatologul Roxana Bojariu la Digi24.

După furtuni, temperaturile vor mai crește, dar nu vor mai fi atât de ridicate ca și până acum.

Informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată
Potrivit specilaiștilor ANM, de joi, 5 august și până sâmbătă, 7 august, în intervalul orar 12.00-10.00, țara noastră este vizată de instabilitate atmosferică accentuată.

Integral pe eminunat.biz