După caniculă, vin ploile şi vijeliile puternice. Noi alerte de meteo emise de ANM

 După caniculă, vin ploile şi vijeliile puternice. Noi alerte de meteo emise de ANM

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a emis joi noi alerte meteo de disconfort

termic ridicat. De asemenea, a fost emisă alertă cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni,

averse torențiale valabilă de astăzi de la prânz până vineri dimineaţă.

Meteorologii ANM au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de disconfort termic ridicat pentru astăzi.

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade”, a transmis ANM.

În sudul ţării, temperaturile vor fi mai ridicate, fiind emis COD PORTOCALIU.

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade”, a anunţat ANM.

Şi după caniculă, vin şi furtuni puternice. A fost emisă AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, grindină pentru intervalul 05 august, ora 21:00 – 06 august, ora 06:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

De asemenea, a fost emis COD PORTOCALIU de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale pentru intervalul 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00.

Integral pe romaniatv.net