ANM a emis cod portocaliu de averse torențiale și grindină. Care sunt zonele vizate

 ANM a emis cod portocaliu de averse torențiale și grindină. Care sunt zonele vizate

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod portocaliu și

unul galben. Ambele vizează majoritatea județelor și anunță averse torențiale și chiar grindină. Vremea a luat o întorsătură drastică. Iată ultimele informații.

Cod portocaliu de averse torențiale și grindină

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea estică a țării noastre.

Intervalul de valabilitate este 06 august, ora 10:00 – 06 august, ora 19:00.  Fenomenele meteo vizate sunt frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină.

Județele care se află sub  cod portocaliu sunt Vaslui, Vrancea, Brăila, Galați, Buzău, Tulcea, Ilfov, Călărași și Constanța.

” În intervalul menționat, local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin

frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.  În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale,

vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.„, au transmis cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Integral pe redacția.ro 

Enable Notifications    OK No thanks