Cum s-a format ciclonul din Marea Neagră și ce afecte grave are. România este vizată

 Cum s-a format ciclonul din Marea Neagră și ce afecte grave are. România este vizată

Ciclonul format în Marea Neagră, a lovi Turcia și specialiștii anunță că urmează să ajungă în

zona de sud a Rusiei, precum și în sudul Ucrainei. Ciclonul are efecte devastatoarea asupra zonelor prin care trece. Miercuri, 11 august, ciclonul a devastat Turcia,

iar vestea proastă este că pericolul încă nu a trecut. Până pe 14 august, specialiștii meteorologi anunță furtuni cu caracteristici tropicale în bazinul estic al Mării Negre. Se așteaptă ca ciclonul să lovească sudul Ucrainei și sudul Rusiei.

Efectele ciclonului format în Marea Neagră

Ciclonul determină ploi abundente și fenomene meteo extreme. El aduce vânt deosebit de puternic, cu rafale ce vor depăși 150 km/h și cantități de apă de peste 200 litri/mp.

Astfel de furtuni cu caracteristici tropicale sunt destul de rare în bazinul Mării Negre. Ciclonul a luat naștere în bazinul estic al Mării Negre, iar factorii declanșatori care stau la baza acestui fenomen sunt umiditatea din zona respectivă și temperatura ridicată a mării.

Miercuri, 11 august, ciclonul a lovit regiunea Sinop din nordul Turciei. Au fost momente de coșmar pentru localnici. Cei mai mulți dintre ei s-au urcat pe case și au fluturat haine albe pentru a fi văzuți de către autoritățile care au desfășurat operațiuni de salvare.

România riscă să fie lovită de ciclonul din Marea Neagră

În țara noastră nu sunt anunțate precipitații pentru zilele următoare, însă specialiștii în meteorologie spun că acestea ar putea fi generate de ciclonul format în Marea Neagră. Până acum, ciclonul a lovit Turcia și se

așteaptă că va ajunge în regiunea de sud a Rusiei și Ucrainei. Și în România sunt șanse să resimțim efectele ciclonului pentru că este posibil ca acesta să ajungă în zona de coastă a Mării Negre.

Integral pe fresh24.ro