Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Mămăliga cu lapte, beneficii mari pentru sănătate: Scade colesterolul, ajută ficatul şi ajută foarte mult organismul uman!

 Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Mămăliga cu lapte, beneficii mari pentru sănătate: Scade colesterolul, ajută ficatul şi ajută foarte mult organismul uman!

Mămăliga este unul dintre preparatele pe care românii îl adoră.

Lângă sarmale sau smântână acest fel de mâncare e nelipsit de pe mese.

Toate gospodinele trebuie să ştie asta. Puţini ştiu însă că o combinaţie ca cea de mămăligă cu lapte aduce beneficii mari pentru sănătate.

Experții susțin că protejează ficatul și o consideră elixirul tinereții – Mămăliga şi fierturile din porumb sunt consumate încă de pe vremea lui Columb.

La români, a fost şi este în continuare considerată mâncarea săracilor, deşi studii recente, efectuate în sânul unor triburi amerindiene, au demonstrat că media de

viață a celor ce se hrăneau cu produse din porumb era mult mai mare decât a celor care nu le includeau în alimentația lor. Protejează stomacul şi ficatul

Specialiștii germani în biologie celulară vegetală de la Universitatea din Koln au descoperit recent prezenta unor substanțe derivate ale acizilor arihidici şi palmitici în boabele de porumb

Din punct de vedere chimic, aceste substanţe sunt acizi grasi, ceto-acizi, rezultaţi din oxidarea acidului palmitic şi arahidic şi sunt produşi numai şi numai în rădăcina plantei de porumb.

Aceşti ceto-acizi ignoră legile chimiei şi biologiei clasice, absorbindu-se în intestin cu mare uşurinţă, fără a suferi transformări chimice decât în proportie de 22-28%. Ajunşi în sânge, se transformă în hidroxiacizi care se pot combina chimic cu cel puţin 57 de specii de otrăvuri existente în organism.

Integral pe romaniatv.net