Când scăpăm de caniculă. Cum va fi vremea în septembrie

 Când scăpăm de caniculă. Cum va fi vremea în septembrie

Vremea în România este extrem de ciudată. Vara aceasta a fost una dintre cele mai caniculare de

până acum și se pare că temperaturile ridicate persistă toată luna aceasta. Cu toate acestea, meteorologii vin cu vești bune și anunță când vom scăpa, oficial, de temperaturile exagerat de ridicate.

Când dispare canicula din România

Agenția Națională Oceanică și Atmosferică din Statele Unite a anunțat că luna iulie a fost cea mai călduroasă de pe planeta Pământ. Până acum nu au mai fost înregistrate astfel de temperaturi și situația s-ar putea agrava în anii următori.

„Dacă nu se iau măsuri foarte rapide de limitare a emisiilor de gaze de seră, acel prag de creştere a temperaturii cu 1,5 grade Celsius raportat la perioada preindustrială va fi atins în 2040, în oricare dintre scenariile pe care le fac climatologii”, a declarat ea.

Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunțat că mai sunt doar câteva zile de caniculă. După începutul săptămânii viitoare, care ne întâmpină tot cu un val de căldură, situația se schimbă.

Vremea se va mai răcori, treptat, până spre sfârşitul lunii august. Deși la începutul lunii septembrie vor mai fi temperaturi mai ridicate, se apropie treptat de normal. Jumătatea lunii septembrie deja va fi una normală și vom scăpa complet de aerul irespirabil.

Canicula continuă

Integral pe stirilezilei.biz

Enable Notifications    OK No thanks