PROGNOZA METEO 27 august. Ultimul weekend din august stă sub semnul ploilor. De vineri vremea se strică în toată ţara

 PROGNOZA METEO 27 august. Ultimul weekend din august stă sub semnul ploilor. De vineri vremea se strică în toată ţara

Weekend-ul va fi dominat de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor ţării,

dar de luni vremea va începe să reintre într-un proces de stabilitate, cu valori termice apropiate datei din calendar.

PROGNOZA METEO 27 august. Vineri, în vestul, nordul și centrul țării, precum și în zona de munte, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. În Banat, Crișana,

Maramureș și, parțial, Oltenia, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar începând de după-amiază înnorările se vor accentua și în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, unde vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice.

Pe alocuri, vor fi cantități de apă mai însemnate (15 – 35 l/mp) și condiții de grindină. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, cerul va fi temporar noros, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor

semnala în orele după-amiezii, local în Dobrogea și sud-estul Munteniei și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi de la 17…18 grade în Crișana și Maramureș, până la 30…31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 22 de grade. Noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

Integral pe romaniatv.net

Enable Notifications    OK No thanks