Ce Se Întâmplă În Organismul Tău Dacă Începi Să Mănânci Ghimbir Zilnic..

 Ce Se Întâmplă În Organismul Tău Dacă Începi Să Mănânci Ghimbir Zilnic..

Originar din India şi China, ghimbirul este unul din cele mai vechi şi populare condimente,

dar este foarte apreciat şi datorită propietăţilor sale terapeutice.

Originar din India şi China, ghimbirul este unul din cele mai vechi şi populare condimente, dar este foarte apreciat şi datorită propietăţilor sale terapeutice. Ghimbirul este unul dintre cele mai versatile condimente,

cu o aromă înţepătoare şi iute, cu note citrice. Poate fi folosit în ceaiuri, gemuri, prăjituri şi nenumărate feluri de mâncare. Pe lângă utilizările culinare, ghimbirul este recunoscut ca fiind un tratament minune pentru diverse afecţiuni.

1. Previne cancerul ovarian şi de colon
Potrivit studiilor realizate de doctorii de la Universitatea din Michigan, ghimbirul poate fi benefic în tratarea cancerului de colon şi al celui ovarian.

Ghimbirul s-a dovedit eficient în distrugerea celulelor canceroase decât chimiotererapia în cazul pacienţilor care au fost diagnosticaţi cu această afecţiune. Mai mult, studiile arată că un consum regulat de ghimbir reduce riscul

de apariţie a sindromului de colon iritabil. Se analizează eficienţa ghimbirului şi în tratarea cancerului de colon şi a celui de prostată.

2. Are propietăţi antiinflamatorii
Substanţa activă din componenţa ghimbirului – gingerol – are rol antiinflamator şi poate preveni afecţiuni cauzate de inflamaţiile din organism.

Astfel, ghimbirul poate fi de ajutor persoanelor care suferă de artrită sau dureri muscalare, deoarece calmează reacţiile inflamatorii, reduce durererile musculare sau articulare şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Alte afecţiuni cauzate de inflamaţiile din organism asupra cărora ghimbirul are beneficii sunt: obezitatea, diabetul şi boala Alzheimer.

3. Previne hiperaciditatea gastrică
Ghimbirul calmează arsurile stomacului prin faptul că neutralizează excesul de acid gastric. Potrivit rezultatelor unui studiu publicat în revista

Molecular Research and Food Nutrition, compuşii din ghimbir sunt de până la şase ori mai eficienţi decât medicamentaţia administrată pentru a corecta hiperaciditatea. Acest tip de medicamente potavea efecte secundare destul de grave.

Integral pe sclipiri.ro

Enable Notifications    OK No thanks