ALERTĂ METEO: Weekend cu ploi torenţiale, grindină şi temperaturi scăzute

 ALERTĂ METEO: Weekend cu ploi torenţiale, grindină şi temperaturi scăzute

ANM a emis o informare valabilă din această seară, de la ora 19:00, şi până

sâmbătă, 18 septembrie, ora 10:00. Fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuat şi intensificări ale vântului.

ALERTĂ METEO: Vin două zile în care soarele se va arăta tot mai puţin pe cerul României, iar umbrela va deveni un accesoriu aproape la fel de important ca masca de protecţie.

În intervalul 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va

manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri,30…40 l/mp, îndeosebi la munte, anunţă ANM.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iar în zonamontană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului, potrivit acelaiaşi surse.

Integral pe romaniatv.net

Enable Notifications    OK No thanks