Crenvurştii Conţin… Pericol – Resturi de Carne, Oase şi Intestine

 Crenvurştii Conţin… Pericol – Resturi de Carne, Oase şi Intestine

Crenvurştii se află pe primul loc în topul alimentelor nocive consumate cu regularitate,

fiind urmate îndeaproape de cârnaţi, salamuri şi diferite tipuri de şuncă. Resturi de carne, oase, zgârciuri, intestine, cartilagii, tendoane,

păr şi gheare – toate sunt ingrediente care transformă crenvurştii în adevărate ”bombe” alimentare.

Acestei tocături din resturi de carne i se adaugă apoi, arome, sare, coloranţi. Se afumă, se ambalează şi este trimisă către vânzare.

Pericol pentru sănătate Crenvurştii reprezintă, în fapt, o tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, carne dezosată mecanic sau tocătură obţinută din tendoane.

Are până la 40% grăsime, care predispune la îngrăşare şi la creşterea nivelului de colesterol. Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, coloranţi şi arome, pentru obținerea pastei rozalii, frumos ambalată şi frevent întâlnită pe mesele iubitorilor de carne.

Astfel, produsul rezultat nu este nimic altceva decât un aliment procesat mecanic, de zece ori mai ieftin decât carnea obişnuită, îmbogăţit cu o serie de substanţe menite să dea volum. Toate acestea duc la îngrăşare şi deteriorarea sistemului circulator, dar nu

numai. Cum se Fac Crenvurstii – Resturi de Carne, Grasime Medicii avertizează Indiferent dacă sunt preparaţi din carne de pui sau de porc, crenvurştii sunt plini de grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli cardiovasculare.

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii de Sud din Los Angeles au ajuns la concluzia că tinerii care consumă mai mult de trei crenvurşti pe săptămână,

sunt de zece ori mai expuşi în faţa riscului de a face leucemie, decât cei care nu au consumat deloc. Pericolul din interiorul fiecărui crenvurşti Nitrit de sodiu (E 250)

Integral pe sclipiri.ro

Enable Notifications    OK No thanks