Prognoza meteo 16-17 octombrie 2021. Frig în toată țara! Unde sunt anunțate ninsori

 Prognoza meteo 16-17 octombrie 2021. Frig în toată țara! Unde sunt anunțate ninsori

Meteo weekend 16-17 octombrie 2021. Dacă v-ați făcut planuri pentru acest weekend,

este bine să verificați prognoza meteo înainte de a pleca de acasă. Se anunță două zile cu vreme mohorâtă în cea mai mare parte a țării. Vor fi precipitații sub formă de ploaie în

jumătatea de sud a țării, iar la munte, în zonele înalte, va continua să ningă (în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m se va depune strat de zăpadă).

Cum va fi vremea în weekend-ul 16-17 octombrie 2021

Potrivit meteorologilor, vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării. Soarele va fi destul de timid și lipsit de putere. În locul său se va instala frigul care se va menține până pe 18 octombrie.

Până sâmbătă, 16 octombrie, la orele 14.00, sunt în vigoare două coduri de vreme rea. Este vorba despre un cod galben de ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură.

În aceste zone va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp. Meteorologii mai anunță că în regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.

Cod portocaliu de ploi abundente

Codul portocaliu de ploi abundente emis joi de către meteorologi se va extinde până sâmbătă, 16 octombrie, în jurul orelor 14.00.

Avertizarea vizează județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București, și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj.

Integral pe fresh24.ro