Analize medicale obligatorii dupa varsta de 40 ani

 Analize medicale obligatorii dupa varsta de 40 ani

Chiar daca va simtiti bine, ar trebui sa va duceti la medic pentru analize

medicale regulate. Aceste vizite va pot ajuta sa evitati probleme in viitor.

Unii factori de risc pot contribui la anumite boli cand ajungeti la varsta de 40 de ani, inclusiv boli de inima, accident vascular cerebral, diabet, boli de rinichi si cancer.

Medicina preventiva bazata pe dovezi este eficienta din punct de vedere al costurilor si reduce riscul de boli.

De exemplu, singura modalitate de a afla daca aveti tensiune arteriala crescuta este sa o verificati in mod regulat.

Nivelul ridicat de zahar din sange si nivelul ridicat de colesterol pot, de asemenea, sa nu aiba simptome in stadiile incipiente. Testele simple de sange pot verifica aceste afectiuni.

Daca aveti diabet zaharat, boli de inima, probleme cu rinichii sau anumite alte afectiuni, poate fi necesar sa vi se verifice tensiunea arteriala mai des, dar totusi cel putin o data pe an.

Daca aveti peste 40 de ani, colesteroul trebuie verificat la fiecare 5 ani daca aveti factori de risc pentru bolile coronariene.

Repetati testarea mai devreme decat este necesar daca apar schimbari in stilul de viata, inclusiv cresterea in greutate si dieta.

Inaltimea, greutatea si indicele de masa corporala (IMC) ar trebui verificate la fiecare examen.

In functie de circumstantele dvs. individuale, medicul dumneavoastra poate dori sa efectueze o electrocardiograma pentru a verifica bolile de inima si teste de sange pentru a depista bolile tiroidiene, problemele hepatice si anemia.

Femeile cu varste peste 40 de ani pot avea o mamografie la fiecare 1 pana la 2 ani, iar cele cu istoric familial ar trebui sa ia in considerare mamografiile anuale. Ar trebui sa inceapa mai devreme de varsta la care a fost diagnosticat cel mai tanar membru al familiei lor.

Sursa: estisanatos.com