Elixirul care curăță gândurile negre și toxinele din corp. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Pune organismul în mișcare, îi dă vitalitate”

 Elixirul care curăță gândurile negre și toxinele din corp. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Pune organismul în mișcare, îi dă vitalitate”

Elixirul care curăță gândurile negre și întreg organismul de toxine a devenit o adicție pentru unii, în timp ce alții fug cât pot de el.

Unii oameni au devenit dependenți de sport, după ce au descoperit cât de bine se simt, atât fizic, cât și psihic, după ce fac mișcare.

Rolul benefic pe care îl joacă sportul pentru creier este recunoscut și de prof. univ. dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg.

Medicul spune că nu e deloc greu ca sportul să devină o adicție după ce vedem pe pielea noastră cât de bine ne simțim după jumătate de oră de mișcare și compară această ”dependență” cu cea de cafea.

Întrebat cum se explică faptul că unii oameni au devenit dependenți de sport, medicul a replicat:

”Foarte simplu se explică acest lucru. Este o frază pe care a spus-o un savant japonez: ”mă mișc, deci exist”. El și-a calat existența pe mișcare și această mișcare a devenit, ca și cafeaua pentru unii dintre noi, un drog.

Și nu mai poate fără mișcare, ceea ce-i face și bine, pentru că punând în funcțiile de mișcare, s-a implementat în creier și acolo este o mică rotiță care îți spune: te trezești, aleargă; sau ai ajuns, aleargă.

Cred că este un elixir și consider că face foarte bine și sunt uimit de această educație pe care o au americanii referitor la sport și faptul că se mișcă”, a explicat medicul Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Integral pe deștepte.ro