Fă asta în fiecare seară: Regenerează ficatul, protejează creierul şi ajută la scăderea în greutate: O lingură de miere cu…

 Fă asta în fiecare seară: Regenerează ficatul, protejează creierul şi ajută la scăderea în greutate: O lingură de miere cu…

Nutriţionistul britanic Mike McIness a publicat o carte interesantă numită „Dieta cu Miere”, în care recomandă consumul de

miere seara. Cartea este bazată pe două idei principale: obezitatea modernă este cauzată de consumul excesiv de carbohidrați și zaharuri rafinate (nu de grăsimi) și de proasta calitate a somnului.

Mierea conține o bogăție de nutrienți, bioflavonoide și acizi organici, și este metabolizată diferit de zaharurile rafinate. Aceasta reaprovizionează ficatul înainte de culcare și îi oferă creierului energie în timpul nopții.

Studiile realizate la Universitatea Birmingham pe fructoză au arătat că aceasta este un tip de zahăr-cheie care ajută la refacerea ficatului. Din acest motiv, toate băuturile sportive conțin fructoză.

Mike McIness este nutriționist sportiv și a descoperit că mierea este cel mai bun aliment care poate susține ficatul în timpul exercițiilor fizice și a perioadei de recuperare. Motivul pentru care un atlet se prăbușește este lipsa de combustibil din ficat.

Când luăm cina foarte devreme, creierul este forțat să activeze hormonii de stres și acest lucru crește hormonii orexigeni (care stimulează apetitul).

McIness susține că ficatul trebuie reaprovizionat și seara, înainte de culcare. Atunci când luăm masa în jurul orei 18:00 sau 19:00, ficatul rămâne fără suficient combustibil pentru a susține activitatea creierului în timpul nopții.

Integral pe mesajedesuflet.com