Înțepăturile în piept pot anunța boli de inimă sau pneumonie. Șapte tipuri de dureri pe care să nu le ignori

 Înțepăturile în piept pot anunța boli de inimă sau pneumonie. Șapte tipuri de dureri pe care să nu le ignori

Șapte tipuri de dureri pe care să nu le ignori.

Durerile în piept trădează boli de inimă sau plămâni, durerile de cap-de la tulburări menstruale la tumori,

durerile lombare ascuţite- pietre la rinichi, iar cele de picioare- diabet sau cheaguri de sânge.

Durerea este o stare de disconfort prin care organismul încearcă să semnaleze o boală. Există o scală a durerii- uşoară, moderată şi severă.

Primul stadiu, durerea uşoară corespunde, pe o scală de la 1 la 10, nivelului 1-3 şi este o simplă jenă. Durerea moderată (intervalul 3-7) afectează concentrarea, iar durerea severă (de la 7 la 10) este insuportabilă.

Iată şapte tipuri de dureri care nu trebuie ignorate şi care ar putea ascunde boli mai grave.

1. Dureri în piept

Durerea persistentă în piept apare când inima nu primeşte suficient sânge şi oxigen şi poate semnala probleme ale inimii, caz în care senzaţia de presiune se extinde adesea spre umăr, braţul stâng sau maxilar. Un atac de cord nu este exclus, mai ales în cazul celor peste 40 de ani.

„Durerea în piept poate semnala şi un junghi intercostal (inflamaţia muşchilor şi tendoanelor dintre coaste), pneumonie, astm”, explică Remus Lupu, doctor primar medicină de familie.

Uneori, durerile în piept (localizate spre capul pieptului) pot semnala şi probleme digestive (ulcer, calculi biliari, indigestie, arsuri, reflux gastroesofagian).

2. Durere de cap severă

Durerile de cap persistente pot semnala tulburări ale ciclului menstrual, probleme de vedere, hipertensiune arterială, lipsă de calciu şi magneziu, tulburări metabolice, iar în cazuri extreme, o tumoră intracraniană sau un anevrism.

Durerea de cap severă, însoţită de greaţă, ameţeală sau amorţeli ale feţei, poate trăda un accident vascular sau meningită (ceafa e ţeapănă şi apare fotofobia).

Dureri de spate şi furnicături – boli neurologice

3. Dureri de dinţi pulsatile

Dacă resimţiţi o durere pulsatilă a dinţilor este foarte posibil ca nervul să fie afectat.

„În cel mai simplu caz, este vorba de un abces dentar, însă există situaţiii grave când nervul trebuie scos”, adaugă medicul Remus Lupu.

Integral pe estisanatos.com