Slănina de porc, sănătate pură! Beneficii incredibile: întăreşte SISTEMUL IMUNITAR şi muşchiul CARDIAC. Specialiștii o recomandă zilnic

 Slănina de porc, sănătate pură! Beneficii incredibile: întăreşte SISTEMUL IMUNITAR şi muşchiul CARDIAC. Specialiștii o recomandă zilnic

Slănina de porc, sănătate pură! Beneficii incredibile pentru sănătate:

întăreşte SISTEMUL IMUNITAR şi muşchiul CARDIAC, tratează durerile de ARTICULAŢII. Specialiștii o recomandă zilnic.

De mai multă vreme, slănina de porc este unul dintre cele mai blamate produse alimetare. Cu toate acestea, mai mulți specialiști susțin la unison că slănina are o mulțime de beneficii asupra organismului uman.

Te-ai întrebat vreodată de ce strămoșii noștri au fost sănătoși și puternici? Ei bine, s-a dovedit că slaănina în­tărește siste­mul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului ara­hi­donic, care favorizează scăderea coleste­ro­lului,

îmbu­nătățește funcțiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compușilor chimici responsabili pentru răspunsurile imu­ne şi reac­tiile inflamatorii.

Porţia maximă recomandată de nutriţionişti este de 80 de grame pe zi.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține, de exemplu, spune că acest aliment e, de fapt, o sursă de grăsimi sănătoase, la fel ca somonul și uleiul de măsline.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita
Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate.

Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon”, a scris Bilic pe pagina sa de Facebook.

Integral pe estisanatos.com