Vine iarna siberiană, se anunţă cel mai năprasnic ger din ultimii 20 de ani

 Vine iarna siberiană, se anunţă cel mai năprasnic ger din ultimii 20 de ani

În timp ce alte țări europene trăiesc o adevărată primăvară,

Rusia se pregătește pentru cele mai scăzute temperaturi din acest secol,. În toamnă, Putin ironiza Europa că va îngheța.

Iarna siberiană va lovi Rusia. Săptămâna viitoare la Moscova vor fi cele mai scăzute temperaturi din secolul 21, termometrele vor indica sub -30 de grade Celsius.

Vinerea viitoare, partea europeană a Federației Ruse și Moscova vor fi acoperite de cele mai severe înghețuri din ultimii 22 de ani. Meteorologii spun că în 5 zile capitala Rusiei va îngheța la -30 de grade Celsius.

 

O astfel de vreme rece nu a fost niciodată înregistrată în partea centrală a Rusiei în acest secol. Acest lucru este raportat de agențiile de presă cu referire la declarația șefului Centrului Hidrometeorologic Rus.

O creștere bruscă a frigului este asociată cu deplasarea zonelor de înaltă presiune și a maselor de aer rece. Utilizatorii rețelelor de socializare au luat vestea cu sarcasm, observând ironia naturii.

În ultimele luni, autoritățile ruse și Putin personal au speriat Europa cu înghețul, fără gaz rusesc, dar situația din mijlocul iernii s-a dovedit a fi diametral opusă.

Integral pe romaniatv.net