Lucruri pe care trebuie să le facem zilnic pentru a fi sănătoși: Cum trebuie folosite

 Lucruri pe care trebuie să le facem zilnic pentru a fi sănătoși: Cum trebuie folosite

Pe lângă mișcare și alimentație sănătoasă, avem nevoie și de alte

lucruri pentru a putea trăi sănătoși și fericiți până la adânci bătrâneți.

Zâmbetul și odihna sunt doar două dintre aceste lucruri. Iată ce ne recomandă reputatul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea:

1.Prof. dr. Alexandru Ciurea: „Prima poruncă este să ne trezim cât mai de dimineață. În popor țăranul se culcă o dată cu găinile și se scoală la cântatul cocoșului. Trezirea trebuie să fie dimineața, nu la ora 10. Dacă ne-am trezit la 9 sau 10, sigur suntem obosiți.

10.Somnul dulce mult aduce. Am ajuns la punctul cel mai important – somnul. Somnul de care ne batem joc cu toții. Lumea a uitat: când trebuie să ne culcăm? Odată cu găinile. De ce? S-a dovedit pe o serie întreagă de aparate că cel mai bun somn este între ora 10 și 12 seara. Opriți televizoarele, telefoanele și toate aceste lucruri și odihniți-vă.

Ce credeți că se întâmplă în organismul nostru? O curățare a creierului. Partea superioară a creierului doarme, partea inferioară este viața noastră vegetativă în care toate organele funcționează și ne curăță cu ocazia asta creierul, între organismul se liniștește și a doua zi pornim de la capăt.”