De ce e bine să consumi untură de porc: Cum trebuie folosită

 De ce e bine să consumi untură de porc: Cum trebuie folosită

Untura de porc este, după cum sugerează și numele,

grăsimea solidă din spatele unui porc. Deși s-ar putea să nu pară deosebit de atrăgător, grăsimea poate fi folosită în

mai multe moduri pentru a îmbunătăți gustul alimentelor. Poate fi chiar delicios singur, vindecat cu sare de mare și ierburi. Aflați mai multe despre acest ingredient util, dacă este adesea malignizat și despre cât de grăsime, în cantități moderate, poate fi prietenul sănătății noastre.

Untura de porc pentru sănătate: Se pare că untura de porc este incredibil de bună pentru tine. De fapt, BBC a înscris grăsimea de porc în top zece din lista sa din 2018 a celor mai hrănitoare 100 de alimente.

Ce face grăsimea de porc atât de sănătoasă și de ce ar trebui să vă gândiți să gătiți cu ea? Citiți mai departe pentru a afla de ce untura de porc are un moment renascentist, precum și sfaturi pentru încorporarea acestuia într-o dietă echilibrată.

Grăsimile naturale pe cont propriu nu sunt neapărat rele pentru tine. Adevărul este că grăsimile sunt o componentă esențială a unei diete sănătoase și esențiale pentru bunăstarea generală. Acizii grași ajută la orice, de la sănătatea imună la susținerea funcționării corecte a creierului.

Cheia pentru a mânca corect este să alegi grăsimile potrivite. De exemplu, este bine cunoscut faptul că grăsimile trans – care se găsesc în alimentele procesate – sunt o problemă pentru sistemul cardiovascular . Și, un raport ridicat de acizi grași omega-6 și acizi grași omega-3 poate crește inflamația în organism.

Pe de altă parte, consumul unui echilibru sănătos între grăsimi monoinsaturate și polinesaturate, precum și grăsimi saturate neprelucrate, poate face minuni pentru bunăstarea dumneavoastră fizică și mentală.

Probabil că sunteți familiarizați cu unele dintre cele mai bune surse de grăsimi bune: nuci, avocado, măsline, carne de vită hrănită cu iarbă, unt cu iarbă, nucă de cocos și pește. Deoarece grăsimile topite au un punct de ardere foarte ridicat, pot constitui o alternativă bună pentru sotarea la o temperatură foarte ridicată, adăugând în același timp un pic de aromă de porc.

Acest lucru funcționează deosebit de bine cu scaloppina de vițel, piept de pui sau medalioane de porc. Grăsimea topită poate fi adăugată la rețete în locul untului; cu toate acestea, datorită aromei sale cărnoase, grăsimea nu este în general recomandată pentru utilizări delicate, cum ar fi aluatul de patiserie.

Integral pe mesajedinsuflet.com