Cimbru, miere și lămâie: Te scapă de tuse, dureri în gât sau bronșită: Cum se prepară

 Cimbru, miere și lămâie: Te scapă de tuse, dureri în gât sau bronșită: Cum se prepară

Cimbrul este unul din cele mai bune remedii pe care le avem la indemana pentru tratarea simptomelor unei raceli.

Are proprietati anti-microbiene, antiseptice si antioxidante puternice.

Datorita efectelor antispasmodice, cimbrul calmeaza spasmele musculare si tusea.

Medicina traditionala il recomanda in afectiunile respiratorii, precum tuse, dureri in gat sau bronsita.

Doua studii preliminare au confirmat faptul ca cimbrul poate ajuta la tratarea bronsitei si a tusei. Si Comisia Germana E. a aprobat utilizarea acestei plante in tratamentul acestor afectiuni. Impreuna cu mierea si lamaia se transforma intr-un adevarat medicament de casa, atat pentru adulti, cat si pentru cei mici. Cimbrul are si efecte energizante puternice.

Hildegard von Bingen spunea ca cel care bea o cana cu ceai de cimbru dimineata in loc de cafea va simti imediat efectele binefacatoare: inviorare, confort la nivelul stomacului, eliminarea tusei de dimineata si o stare generala de bine.

pentru a calma persoanele care sufera de bronsita si tuse. In plus, compusii sai antibacterieni ajuta la eradicarea agentului patogen pentru o vindecare rapida.

Pentru a calma crampele menstruale
Pentru a ameliora perioadele dureroase, nu este nimic mai bun decat sa bei o ceasca de ceai de cimbru. Compusii sai antispastici fac posibila eradicarea disconfortului menstruatiei si, in acelasi timp, stabilizarea starii de spirit, datorita carvacrolului pe care il contine si care are un efect pozitiv asupra activitatii neuronilor pentru o senzatie de bine.

Pentru a intari sistemul imunitar
In perioadele de iarna in care organismul trebuie sa fie stimulat, cimbrul va fi cel mai bun remediu, datorita continutului sau de vitamina C care ajuta la stimularea productiei de globule albe, precum si compusilor sai antioxidanti precum timolul si apigenina care neutralizeaza radicalii liberi, surse de boli grave.

Integral pe mesajedinsuflet.com