Scăpăm de declarația scrisă. Nelu Tătaru: „Putem ieși din localitate doar pentru motive întemeiate, ce pot fi declarate verbal”

 Scăpăm de declarația scrisă. Nelu Tătaru: „Putem ieși din localitate doar pentru motive întemeiate, ce pot fi declarate verbal”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în timpul unei dezbateri în Parlament că, după 15 mai, vom scăpa de declarația pe proprie răspundere, în varianta scrisă, atât pentru deplasarea în interiorul localității, cât și în afara acesteia. Tătaru spune că vom putea părăsi localitatea doar din motive bine întemeiate, cum ar fi deplasarea la o proprietate, îngrijirea unor persoane sau participarea la evenimente restrânse de familie.

Tătaru a reiterat că după 15 mai vom putea circula în localitate fără declarație pe proprie răspundere, iar pentru a călători în afara localității trebuie să se facă dovada unui motiv bine întemeiat.

Întrebat despre cum va putea verifica poliția motivul invocat, acesta a dat exemplu călătoria la o locuință deținută în afara localității unde cel care face călătoria trebuie să dovedească că este proprietarul. De asemnea, el a mai menționat că poliția ar putea solicita informații cu privire la adresa de deplasare.

„Se poate ieşi doar din motive bine întemeiate. Mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului, sunt motive întemeiate. Le veţi vedea în următoarea perioadă. Ne-am gândit să fie verbală declaraţia şi să putem dovedi cu ceva, cu un act de proprietate sau ceva. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat”, a mai afirmat ministrul.

Mai mult gasiti aici https://www.antena3.ro/actualitate/scapam-de-declaratia-scrisa-nelu-tataru-putem-iesi-din-localitate-doar-pentru-motive-intemeiate-ce-570071.html