Un preot din Vaslui a sfidat ordonanţele militare. A oficiat în biserică slujbe de înmormântarea sau praznice cu zeci de enoriași

 Un preot din Vaslui a sfidat ordonanţele militare. A oficiat în biserică slujbe de înmormântarea sau praznice cu zeci de enoriași

Preotul din Roşieşti, Vaslui a fost sancţionat de trei ori de poliţişti după ce în luna martie a încălcat ordonanţele militare, și a oficiat mai multe slujbe religioase în lăcașul de cult.

Acesta a fost reclamat de localnicii care nu erau de acord cu modul în care acesta continua să îşi desfăşoare activitatea, încurajând, practic, enoriaşii să încalce şi ei ordonanţele militare. Iniţial, după prima sesizare, poliţiştii au aplicat clericului un avertisment, atenţionându-l asupra conduitei sale viitoare raportat la prevederile ordonanţelor militare, scrie adevarul.ro.

Preotul a ignorat avertismentul poliţiştilor şi a continuat să-şi desfăşoare activitatea, slujind în biserică şi asigurând servicii religioase la înmormântări, praznice la care participau mai multe persoane. Astfel, după primul avertisment, preotul a fost amendat de două ori, cu câte 2.000 de lei.

Prima dată preotul a fost prins în biserică, la slujbă, alături de alţi 15 enoriaşi. A doua oară el a oficiat o înmormântare la care au participat mai mulţi săteni, iar convoiul a străbătut tot satul.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/preot-biserica-slujbe-amenda-570042.html