Peste o sută de îngrijitoare pleacă cu al doilea tren special din Timișoara să muncească în Austria, în timpul pandemiei

 Peste o sută de îngrijitoare pleacă cu al doilea tren special din Timișoara să muncească în Austria, în timpul pandemiei

Un al doilea tren pleacă miercuri seara spre locul de muncă a peste o sută de îngrijitoare, în Austria. Este al doilea tren cu muncitori sezonieri care pornește din Gara Timișoara Nord în timpul pandemiei de coronavirus.

De la Timișoara, miercuri, la ora 21.13, pleacă al doilea tren special comandat spre Viena, cu lucrători sezonieri, care merg să muncească peste hotare. Este vorba despre 104 îngrijitoare care pleacă în Austria, din Gara de Nord din Timișoara. Primul tren special comandat a plecat din Timișoara în seara zilei de 10 mai, având „la bord” 74 de lucrători sezonieri.

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiș vor fi în gara din Timișoara la plecarea lucrătorilor sezonieri, așa cum au fost și la plecarea primului tren, acum câteva zile.

„Pleacă 104 îngrijitoare din România spre Austria, pentru îngrijirea persoanelor vârstnice. Sunt persoane din 13 județe, inclusiv din Timiș. Inspectorii ITM Timiș vor fi prezenți acolo, vor verifica contractele de muncă, dacă există asigurarea medicală, la ce angajatori din Austria merg și dacă merg printr-un agent de recrutare al forței de muncă din România. Toate aceste firme sunt în evidența ITM-urilor din țară. Noi, în Timiș, aveam 16 firme care au această activitate – adică agenți de plasare a forței de muncă în străinătate”, a declarat pentru TION Pavel Kasai, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.

Trenul este format numai din vagoane cușetă, fiecare garnitură având în compunere câte cinci vagoane cușetă românești și cinci vagoane cușetă austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350. CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea transportului, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acțiunii.

Mai mult: ➡️