Povestea uluitoare a româncei care s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile. Studiu de caz pentru întreaga lume

 Povestea uluitoare a româncei care s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile. Studiu de caz pentru întreaga lume

Un model român din Italia a ajuns studiu de caz pentru specialiștii din întreaga lume, dupa ce s-a vindecat de COVID-19 în 74 de zile. Cazul tinerei în vârstă de 23 de ani a bulversat, pur si simplu, medicii italieni: este una dintre primele victime ale coronavirusului în focarul din

Bologna și una dintre puținele, din intreaga lume, care a avut boala o perioadă de timp atât de mare. 11 teste i s-au facut in total. Majoritatea au ieșit pozitive, chiar daca fata nu mai avea simptome inca din luna martie.

„Mi se pare ireal. A fost o perioadă foarte lungă și grea, nu cred că am stat vreodată să mă uit pe pereți ca în perioada asta”, a declarat tânăra româncă presei italiene.

Bianca Dobroiu a fost sunată de medicul său la sfârșitul săptămânii și a sărit din pat de fericire când a aflat că, după două luni și jumătate, nu mai are COVID-19.

Este un record, au spus medicii italieni, citati de presa din peninsula. Specialistii analizeaza acum cazul tinerei in varsta de 22 de ani pentru a vedea cum a fost posibil ca fata sa fie infectata atat de mult timp, 74 de zile, cu noul coronavirus.

Primul lucru pe care l-a făcut românca, după ce a aflat că s-a vindecat, a fost o ieșire în parc, unde a făcut exerciții fizice. Bianca, de profesie model, a avut primele simptome specifice COVID-19 la sfârșitul lunii februarie, după ce a participat la un eveniment în Milano. A stat 6 zile în spital, până i-a trecut febra, după care tânăra a stat în carantină la domiciliu, iar de la jumătatea lunii martie nu a mai avut simptome.

In tot acest timp, i s-au recoltat probe fetei pentru 11 teste. Majoritatea au avut rezultate pozitive, 2 dintre ele, doua au fost negative si 2 teste au avut rezultate neconcludente.

 

În România, persoanele infectate sunt considerate vindecate după ce rezultatele a două teste sunt negative. Apoi, cei care sunt externați stau în izolare 14 zile și sunt monitorizați medical.

Sursa: realitatea.net