Avertismentul lui Raed Arafat: Riscul e să vedem un impact major

 Avertismentul lui Raed Arafat: Riscul e să vedem un impact major

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că responsabilitatea în starea de alertă a fost transferată la cetățeni și a avertizat că este nevoie în continuare de respectarea regulilor. Raed Arafat a atras atenția că, începând cu relaxarea măsurilor, creșterea cazurilor „poate să apară în următoarele 7-14 zile”.„Responsabilitatea a fost transferată la cetățeni, e la noi toți”, a subliniat el, argumentând în favoarea purtării măștii: „Într-o garnitură de tramvai, în București, din 20 de oameni cred că 2-3 purtau măști”.

„Am văzut oameni care poartă masca, oameni care nu poartă. Fiecare dintre noi trebuie să atenționăm pe cei care care nu respectă regulile, elegant, respectuos”, a spus el.Secretarul de stat a vorbit și despre mesajele care îndeamnă la nerespectarea regulilor sau cu privire la vaccinuri, dar și la impactul măsurilor asupra economiei.

„Încă auzim acest lucru, că virusul nu există. Dacă nu mai respectăm regulile, riscul e să vedem un impact major”, a spus Arafat.

„Măsurile afectează economia, dar și virusul dacă se răspândește afectează economia în mod serios. Trebuie să avem grijă la măsurile pe care le implementăm, dacă vrem că activitatea să continue. Am început să aud și vorbe despre vaccinare, că noi nu avem nevoie. Încă nu a apărut un vaccin, vine și riscul gripei sezoniere, vor fi două boli mortale. Va trebui să facem o campanie de vaccinare mai amplă”, a subliniat Raed Arafat.

Sursa: digi24.ro