Premierul Ludovic Orban: „Nu înţeleg mesajele celor care au ieşit în Piaţa Victoriei”

 Premierul Ludovic Orban: „Nu înţeleg mesajele celor care au ieşit în Piaţa Victoriei”

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, că nu înţelege scopul protestelor din fața Guvernului unde caţiva zeci de cetăţeni care se împotrivesc măsurilor de restricţie au manifestat vineri şi sâmbătă.

„Mesajele celor celor care au ieşit în Piaţa Victoriei eu personal nu le înţeleg. Virusul există, reprezintă un pericol pentru viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Faptul că sunt decese cauzate de virus arată că există o ameninţare reală la adresa oricărui cetăţean român care poate să se contamineze cu acest virus. Toate sloganele şi declaraţiile mi se pare că fac parte din apanajul unor tematici care nu au legătură cu interesul naţional”, a declarat Orban.

Participanții sunt cam aceiași care au fost și cu o zi în urmă: antivacciniști și persoane promovate de propaganda rusă. Sâmbătă în piață s-a dus și Viorel Cataramă, care în urmă cu câteva zile s-a îmbrățișat cu mai mulți oameni, străduindu-se să se infecteze cu coronavirus. Vineri seara au fost circa 200-300 de persoane.

Peste 100 de persoane au protestat sâmbătă, în Piaţa Victoriei, faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19. Proteste au avut loc şi vineri, când circa 200 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei din acelaşi motiv, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de măsurile luate de Guvern împotriva pandemiei de coronavirus.