Imaginea dură surprinsă la Rio de Janeiro. Un cadavru a rămas 30 de ore pe stradă, în timp ce câțiva puști jucau fotbal

 Imaginea dură surprinsă la Rio de Janeiro. Un cadavru a rămas 30 de ore pe stradă, în timp ce câțiva puști jucau fotbal

Brazilia a devenit a treia cea mai afectată țară de pandemia de COVID-19, cu peste 314.000 de infectări raportate până pe 22 mai. Cu toate acestea, președintele Jair Bolsonaro susține că noul coronavirus este „doar o gripă ușoară”, care va trece.

Fotografia surprinsă la Rio de Janeiro: un cadavru lângă un teren unde se joacă fotbal

Dar situația din teritoriu devine tot mai gravă. Cu 20.267 de decese, brazilienii nu mai fac față și au ajuns, la fel ca în Ecuador, să abandoneze victimele pe străzi.

Este și cazul unui bărbat pe nume Valnir da Silva, al cărui cadavru a zăcut timp de 30 de ore într-un cartier sărac din Rio de Janeiro.

Lui Valnir i s-a făcut rău sâmbătă dimineața, 16 mai, fiind surprins de Ricardo Moraes, un fotojurnalist Reuters din Brazilia, care urmărea o operațiune a poliției locale. Bărbatul respira tot mai greu, dar până la sosirea salvării, la nouă ore distanță, a murit.

Nimeni nu a vrut să ridice trupul lui Valnir da Silva: ”Am fost triști că s-a întâmplat așa ceva!”

Trupul său a fost abandonat lângă o mașină parcată, în apropierea unui teren de fotbal. Acolo, puștii au continuat să bată mingea, ca și cum nimic ieșit din comun nu s-ar fi petrecut.

Poliția nu a vrut să ridice cadavrul, iar familia a putut să-l mute pe bărbat abia la 30 de ore după ce acesta căzuse. Ajutorul a venit din partea unei firme de servicii funerare.

”Am fost ușurați că au venit să-l ridice. Dar, de asemenea, am fost triști că s-a întâmplat așa ceva”, au declarat rudele bărbatului, care a fost înmormântat luni, 18 mai.

Într-un comunicat, salvarea a precizat că nu era de datoria ei să ridice cadavrul. În plus, nu a specificat dacă Valnir da Silva a fost testat de coronavirus, astfel că nu se știe oficial cauza morții sale.

Galerie Foto