Când vine Moş Nicolae în 2020: Pregătiţi-vă ghetuţele!

 Când vine Moş Nicolae în 2020: Pregătiţi-vă ghetuţele!

Multe persoane se întreabă acum pe ce dată vine Moş Nicolae 2020. Aşadar, în acest articol găsiţi răspunsul la această întrebare,

precum şi o serie de tradiţii şi obiceiuri pentru Noaptea Sfântului Nicolae 2020!

Iată pe ce dată vine Moş Nicolae în 2020la copii care au fost cuminţi! Pe data de 6 decembrie 2020, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae. Mult timp s-a crezu că Sfântul Nicolae este, de fapt, adevăratul Moș Crăciun.

Moș Nicolae, așa cum este el cunoscut în popor, este ocrotitorul copiilor, mai ales al celor nevoiași, dar și al marinarilor, brutarilor, al fetelor necăsătorite și al celor nedreptățiți.

Pe ce dată vine Moş Nicolae 2020?

În noaptea de 5 decembrie spre 6 decembrie, copiii își lustruiesc ghetuțele și sunt nerăbdători să afle când vine și ce cadouri le aduce Moș Nicolae. După aceea, cei mici merg la somn, iar în dimineaţa zilei de 6 decembrie află ce le-a adus Moș Nicolae.

Legenda lui Moș Nicolae spune că acesta dăruiește dulciuri și fructe copiilor cuminți, în timp ce aceia care nu s-au comportat exemplar în timpul anului găsesc în ghetuțe o nuielușă.

Legenda lui Moș Nicolae

Sfântul Nicolae a fost cunoscut dreptun om foarte religios, cu o vastă cultură teologică, un expert în acest domeniu și un om de înaltă moralitate. De aceea, el este adeseori alăturat apostolilor lui Iisus Hristos și se spune că el ar fi primit de la Dumnezeu inclusiv darul de a face minuni.

Moș Nicolae s-a născut într-o familie înstărită din orașul Patara, în provincia Lichia, situată în partea asiatică a Turciei de azi. Părinții săi l-au trimis să studieze la cele mai renumite instituții de învățământ, apoi a petrecut un timp la Mănăstirea Patara, unde a devenit preot, sub îndrumarea unchiului său, care era episcop.

Când părinții săi au murit, Sfântul Nicolae nu a dorit averea pe care aceștia i-au lăsat-o drept moștenire și și-a împărțit toți banii cu oamenii săraci, după care a plecat în pelerinaj în Țara Sfântă.

La întoarcere, s-a retras în cetatea Mira, unde a trăit între oamenii obișnuiți. Ulterior, el a fost ales în fruntea eparhiei din Lichia, după ce a făcut o minune.

Integral pe stirilekanald.ro