Greșeala pe care o fac mulți, an de an, de Moș Nicolae. Când se pun, de fapt, cadourile în ghetuțe

 Greșeala pe care o fac mulți, an de an, de Moș Nicolae. Când se pun, de fapt, cadourile în ghetuțe

Moș Nicolae este una dintre cele mai așteptate sărbători ale lunii decembrie. Din păcate, mulți fac o greșeală mare atunci când pun cadourile în ghetuțe. Tu știai asta?

Moş Nicolae se apropie! Ziua de 6 decembrie este, an de an, ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Cu o seară înainte, pe

5 decembrie, copiii îşi curăță și pregătesc ghetuţele aşteptându-l pe Moş Nicolae. El va trece pe la ei să le aducă celor cuminţi cadouri, iar pentru cei neascultători un băț.

Legenda spune că Moş Nicolae, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, vine pe la geamuri. Moșul vede copiii care dorm şi, dacă sunt cuminţi, le lasă dulciuri şi alte daruri în ghetuţe. PEntru cei neascultători, el are câte o nuielușă.

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

In credinta populara Sfantul Nicolae mai este cunoscut si sub numele de San-Nicoara. Se spune ca el pazeste soarele care incearca sa se strecoare pe langa el pentru a ajunge la taramurile de miazanoapte pentru a lasa lumea fara caldura si fara lumina.

In unele zone ale tarii, in ziua de Sfantul Nicolae oamenii aduc in casa cregunte de pomi fructiferi pe care le pastreaza in apa langa icoane ca sa infloreasca pana de Anul Nou. Iar daca aceste crengute vor inflori pana cand anul se sfarseste, anul care vine va fi unul foarte roditor si plin de satisfactii.

In alte regiuni fetele se aduna in ajunul sarbatorii pentru a face placinte, iar seara, la ora noua fix, flacaii navalesc peste ele si petrecerea incepe.

Integral pe StirileKanalD