Rețeta care se dă pe sub mână în farmacii pentru lupta cu COVID-19! Asta cumpără ieșenii sfătuiți de medicii din linia întâi

 Rețeta care se dă pe sub mână în farmacii pentru lupta cu COVID-19! Asta cumpără ieșenii sfătuiți de medicii din linia întâi

Farmaciile sunt luate cu asalt de ieșenii care cumpără medicamente pentru imunitate de frica infectării cu COVID-19. Vânzările au crescut în anul 2020 cu peste 70 la sută.

Odată cu începutul sezonului rece, ieșenii cumpără în număr tot mai mare medicamente pentru întărirea sistemului imunitar, în special cele care conțin vitamina D3 și Zinc.

Pentru că vaccinul antigripal este greu de găsit, iar riscul infectării cu SARS-CoV-2 crește simțitor, pacienții apelează la alte metode pentru a se proteja.

Încă de la sfârșitul lunii septembrie 2020 sute de ieșeni vin în farmacii pentru a cumpăra medicamente pentru creșterea imunității.

Opt din zece pacienți care calcă pragul farmaciilor din Iași pentru diferite medicamente solicită și o cutie de vitamine, Zinc sau anumite medicamente pentru creșterea imunității. Un „boom” al vânzărilor pentru astfel de medicamente a fost înregistrat odată cu primele luni ale anului, când riscul infectării cu noul virus lua amploare.

Pe perioada sezonul cald vânzările pentru aceste medicamente au stagnat, însă odată cu începutul anului școlar, cererea pentru medicamentele imunostimulatoare a luat și mai mult avânt. Părinții aleg să pregătească atât imunitatea lor, dar și pe a celor mici care se expun zilnic în sălile de clasă, acest lucru fiind recomandat de experții în boli infecțioase.

„După ce a început anul școlar, tot mai mulți pacienți au dorit să cumpere medicamente pentru imunitate. Comprimatele care conțin zinc și vitamina D3 sunt cele preferate de ieșenii care, la auzirea zvonurilor și a sfaturilor celor apropiați, consideră că aceste medicamente o să le fie de mare ajutor pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cu Coronavirus, dar și pentru a preveni o gripă în perioada sezonului rece”, a explicat o farmacistă din Iași.

Vânzările medicamentelor pentru imunitate în anul 2020 au crescut cu peste 70 la sută comparativ cu anul trecut

În 2019, pe perioada sezonului rece, ieșenii cumpărau medicamente pentru imunitate doar când erau răciți sau gripați. Cei mai mulți le consumau ocazional și fără a avea prea multe informații despre astfel de tratamente.

Acest lucru îi determină pe ieșeni să acorde o importanță mai mare, în special în lunile de iarnă, consumului de medicamente imunostimulatoare.

Ba mai mult, aceștia speră ca astfel să fie protejați de infectarea cu SARS-CoV-2, fiind dispuși să cheltuie mai mult pentru a-și pregăti imunitatea în lupta cu infecțiile.

Integral pe BZI.ro