Cum decurge vaccinarea la sat: „Nu am de gând să mă vaccinez. Mai bine să mor aşa cum m-a dat Dumnezeu”

 Cum decurge vaccinarea la sat: „Nu am de gând să mă vaccinez. Mai bine să mor aşa cum m-a dat Dumnezeu”

În România, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este în plină desfăşurare, chiar dacă nu este privită cu ochi buni da către mulţi.

Însă, cei mai mari contestatari se pare că sunt în mediul rural, acolo unde lipsa de informare lipseşte cu desăvârşire. Iată cum decurge vaccinarea la sat.

Lumea de la sat este conservatoare iar în privinţa vaccinării, sătenii susţin că nu vor să facă vaccinul, ba mai mult decât atât, serul aduce numai lucruri rele.

Vaccinarea la sat, o adevărată provocare

Campania de vaccinare împotriva noului virus a fost întâmpinată cu scepticism de către mulţi. Însă cei mai vehemenţi par să fie oamenii din mediul rural. Aşa că lipsa de informaţii face din vaccinarea la sat una dintre cele mai mari provocări.

Cei mai mulţi dintre săteni au prins câteva informaţii din zbor şi s-au agăţat bine de ele. Nu ştiu exact ce face vaccinul anti-COVID, dar sunt siguri că nu vor să îl facă şi că aduce numai lucruri rele. Nici măcar exemplul altor concetăţeni nu îi poate convinge.

Un primar din comuna Lozna, judeţul Botoşani, a fost primul care s-a înscris pe listele de vaccinare sperând că va da un exemplu pozitiv şi oameni îl vor urma. Însă iniţiativa lui nu a avut succesul dorit.

„Sunt trecut primul pe listă. Majoritatea spun că vor să facă, mai sunt unii care se mai gândesc, acum discut cu cei de vârsta a III-a de la 65 de ani în sus şi cei care sunt bolnavi”, a spus Viorel Lozneanu, primar comună Lozna, potrivit Antena3.

Chiar dacă unii săteni au fost convinşi de primar, există mulţi care au rămas pe poziţii şi refuza vehement să se vaccineze. Mai degrabă se retrag din comunitate decât să primească vaccinul, de care sunt siguri că le va face rău.

„Nu o să mă vaccinez. Deci după vaccinul ăsta urmează şi microciparea şi da, de asta am luat decizia să nu mă vaccinez. Dacă este obligatoriu, o să plec la o mănăstire plec, undeva prin munţi.

Nu am de gând să mă vaccinez. O cultă mondială ascunde totul. Este bine să mor aşa cum m-a dat Dumnezeu, fără să fiu vaccinat şi modificat genetic”, a spus un sătean.

Integral pe bzi.ro